Egész évben érdemes meglátogatni a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdőt

Megosztás

Tiszaújváros könnyen elérhető az M3-as autópályán – Miskolctól 40 kilométerre, de Kassától is csak egy órányi autózásra található. Vonzereje a csendes, családias környezet, a vidék nyugalma. A város fürdő-komplexumának gyógymedencéi egész évben, a strandfürdő pedig a nyári szezonban várja a vendégeket.

A legtöbb termálvizes történet úgy kezdődik, hogy „olajat kerestek, de meleg vizet találtak”. Tiszaújvárosban viszont más a sztori, itt 1976-ban az akkori városvezetés specifikusan azért fúratott kutat, hogy termálvizes fürdőt nyisson. Tudták, hogy nincs messze Hajdúszoboszló, és ha elég mélyre mennek, legalább olyan jó vizet találnak. Bejött a számítás, elkészült a kút, a fürdő terve viszont még két évtizedig fiókban maradt – az épületet végül 1999-ben adták át.

A fürdő épülete

Az 1200 méter mélyről fakadó, 65 Celsius fokos termálvizet 2001-ben nyilvánították gyógyvízzé. A magas sókoncentrátumú víz kopásos ízületi- és gerincbetegségeknél, krónikus gyulladásos ízületi betegségeknél, valamint balesetek mozgásszervi szövődményeinél segít a gyógyulásban. Ezen kívül az egyedülálló, jódot, konyhasót és brómot is jelentős mennyiségben tartalmazó gyógyvíz nőgyógyászati panaszok kezelésére is alkalmas, de a jód keringésjavító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, a bróm pedig idegnyugtató, stresszoldó hatásáról is ismert.

Belső medence
Külső medence

A gyógyfürdő 2013-ban 4 csillagos minősítést kapott. A vendégeket a gyógyfürdő épületén belül három különböző hőmérsékletű, 36, 38 és 40 Celsius fokos fedett medence, egy gyermekmedence, a szabadban pedig egy 34 Celsius fokos külső medence várja.

Szauna
Pedikűr

A terápiás részlegen súly- és kádfürdőket, merülőmedencéket, Kneipp-medencét, víz alatti sugármasszás kezelést, és gyógymasszázst élvezhetnek a látogatók. A szaunavilág külön zónaként vehető igénybe – finn-, infra- és bioszauna fényterápiával, valamint gőzkabin jégkásával. További szolgáltatások közül álló- és fekvő szoláriumot, masszázst, pedikűrt és halpedikűrt választhatnak a vendégek.

További információ a +36-49-540-460 telefonon, vagy a [email protected] e-mail címen kérhető.

A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő minden nap nyitva tart 9:30-20:00 óráig – kivéve 2023. december 24-én, aznap napra zárva lesz, 2024. január elsején pedig 13:00-20:00 óráig tart nyitva.

Weboldal: termal.tujvaros.hu

Facebook oldal: facebook.com/gyogyesstrandfurdotiszaujvaros

Kapcsolódó cikkek